Fixat & Donat,  Inspiration,  Sarah tipsar

Min bullet journal

Nu har jag hintat om min bullet journal så många gånger att det kanske är dags att visa upp den på riktigt, jag menar finns den ens? Jodå, den finns och för er som inte alls vet vad en bullet journal är skulle jag tipsa om att se den här videon, den är själva grunden till allt men som synes har den här killen mest uppfunnit ett smart system, det som har hänt därefter är att sådana som jag, teckningstokiga organizers, har tagit över det här och gått bananas på att skissa, rita, kladda och utveckla de mest avancerade bullet journals du kan tänka dig. Gör en snabb sökning på Pinterest för att se vidden av det här.

Hur som helst, jag har alltid tilltalats av idén men tyckt att det verkar vara för mycket jobb. Nu har jag insett att det faktiskt inte är så. Jag började ju titta på Isabell Boltensterns vlogg för ett tag sedan och hon har ett väldigt bra inlägg där som jag fastnade för där jag också förstod hur man gör. Det vill säga, hur man använder månadsöversikten för ett helt år och men skapar sina månads- och veckouppslag över tid. Man sitter alltså inte och gör alla dessa i ett svep, phew, det skulle nog ingen orka. Eller ha tid med.

Så efter lite research köpte jag mig en bujo från tidformera (applåder till dem för supersnabb och snygg leverans!) av märket Nuuna. Den färg jag valde verkar vara slut i lager men det finns många att välja på. Anledningen till att jag valde just den här är att den ligger plant när man viker upp den, ett måste för de flesta bullet journal:istas men kanske framför allt för oss vänsterhänta. Samt att den har 120 grams papper, det vill säga lite kraftigare sidor för mindre genomblödning.

Sen satte jag igång!

Jag började med att fundera ut hur jag ville att min bullet journal skulle utformas, med hjälp av Isabells vlogg hade jag fått en finfin idé om ett upplägg som jag gillade och följde detta. Det vill säga en introsida, ett index, en årsöversikt, en månadsöversikt och därefter veckouppslagen fördelade på månad för månad med en månadssida längst fram som markerar varje ny månad. Sen var det bara att sätta igång och börja skissa upp och rita ut dessa i boken och fylla på mitt index allt eftersom.

Det var också nu det roliga började, att sitta och skriva siffror i all evighet i en årsöversikt kanske inte riktigt hamnar i den kategorin men att få vara kreativ gör det definitivt. Och så märkte jag så tydligt att ”embrace the mistakes” är en sanning som befästs här. Det är bara att inse från början, det blir fel. Ibland. Och det får man leva med. Och tänka att nästa gång blir det bättre. Jag misstänker ju att mer vana bullet journal-användare sällan råkar ut för just de felen jag nu har gjort. Man lär sig helt enkelt.

Jag fick feeling en kväll och gjorde ganska många veckouppslag, bra på ett sätt, jag varierade dem mycket och vet redan nu vilka jag gillar och vilka jag inte är lika förtjust i. Men jag vet också att jag efter dessa uppslag inte kommer att göra veckouppslag över två sidor utan på en sida. Det passar mig mycket bättre nu, framåt hösten kommer vi inte ha så väldigt många bulletpoints att skriva in här Elliot, Queen B och jag, någon händelse om dagen men inte mycket mer. Och då passar det mindre formatet bättre. Som sagt – learning by doing!

I slutet har jag med hjälp av washitape märkt ut tre stycken som är tänkta att ha för annat än själva kalendern. Jag har valt kategorierna ”yoga”, ”jobb” och ”listor”. Tanken är att jag ska kunna fylla dessa med trackers, att-göra-listor, noteringar etc. Vad som nu kan tänkas behövas för de olika kategorierna. Yoga är ju inte så aktuellt just nu men det kommer att vara igen till hösten och då kändes detta inspirerande.

Så så här ser den alltså ut just nu, jag kanske borde ha illustrerat detta i en video istället men det hade jag inte tid till tyvärr så det fick bli bilder istället. Nu ska jag återgå till min vila och att fylla denna bullet journal med blommor. Jag har fastnat för blommor just nu, det ska bli kul att bläddra igenom den när den närmar sig slutet för att se om jag har svängt till något annat? Hjärtan? Bergstoppar? Djur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.