Bakning,  Fixat & Donat,  Inspiration,  Köket,  Sarah tipsar

Mina första Macarons

Jepp, nu är min macarons-oskuld tagen och resultatet blev…helt ok. De smakar ljuvligt, jag har till och med smakat själv den här gången 😉 Utseendemässigt har de ju som ni ser spruckit en del och efter lite analyserande har jag kommit fram till att det nog främst beror på tre saker.

1. Jag skulle gjort dem mindre, mina är lite större än fem-kronor vilket de inte ska vara. Detta beror inte alls på att de har flutit ut på plåten utan jag gjorde dem för stora från början. Miss av mig!

2. Jag skulle ha försökt få tag i riktigt mandelmjöl eller i alla fall en mandelkvarn och inte kört mandeln i en mixer som jag gjorde nu. Detta skulle gjort mjölet slätare vilket nog hade hjälpt till.

3. Slutligen kunde jag ha låtit dem ”stå till sig” längre på plåten, upp till en timme rekommenderas och mina fick bara runt halvtimmen på grund av tidsbrist.

Alltså har jag lärt mig en hel del och nästa gång blir det nog bättre 🙂 Men roligt var det, och jag är faktiskt nöjd trots att resultatet inte är perfekt. För vet ni vad? Jag fick ihop macarons utan vare sig slickepott, Silpat, mandelkvarn, KitchenAid eller äkta mandelmjöl. Tycker därmed att alla olyckskorpar som säger att det är sååååå svårt att göra egna macarons får ta och lugna sig lite. Det går faktiskt att göra hemma! 🙂

En kommentar

  • Madeleine

    tycker det gick jättebra för att vara första gången. jag har både mandelkvarn och mandelmjöl så kom till ängö om du vill låna något 🙂 trevlig helg och pepp på söndag alltså!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.