DIY,  Fixat & Donat

Mitt senaste Ikea-hack

Ni som följer mig på Instagram (@lifebysarah.se) har redan sett och förstått vad jag har ägnat mig åt på kvällarna den senaste veckan. Inköp, montering och målning av en riktig ikea-klassiker, Ivar.

Och så här blev alltså slutresultatet, inte av rummet för det är som ni ser inte helt färdigt. Det ska givetvis in en poster (skapad av moi) i ramen och det känns kanske lite tomt? Mer piff ska upp och leksaker fram men skåpen är ganska färdiga. Kanske

Jag funderar på det där med handtagen, just nu satte jag enkla små knoppar för att göra det enkelt för Elliot att öppna själv men jag skulle gärna göra något eget av antingen läder eller träkulor. Jag har en idé och ett, tu, tre så brukar ju sådana bli verklighet när jag är i farten så kanske ser ni nya bilder om ett tag.

Men skåpen alltså, jag maskerade och målade med kalkfärg vilket var en ny bekantskap för mig. Jag föll pladask direkt. Sååå roligt och enkel att jobba med. Kalkfärg är en ganska torr färg, lite som falurödfärg om ni förstår? Den kommer i burk, flytande och målas på med pensel så torr är den ju inte på det sättet men den torkar snabbt som attan och lämnar en lite pudrig och torr känsla. Underbar!

Jag ville ha ett helt oregelbundet mönster så jag klippte och tepjade hej vilt och kom fram till det här som jag kände mig nöjd med och sedan var det bara att sätta igång. Att färgen dessutom är helt doftfri gjorde ju inte saken sämre, jag höll till i tv-rummet. Perfekt!

Foto: Sarah Berg 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.