Fixat & Donat

Nya garderobslås

Jag skrev i måndags att jag denna vecka skulle ta tag i att beställa nya garderobslås till våra garderobsdörrar, eller kattvindar om man så vill. Och det man skriver det gör man eller hur? För mig är det ofta så i alla fall och även denna gång.

Men att montera ett nytt garderobslås är ju egentligen mycket mer för du måste ju då också hitta rätt nyckelskylt och nyckel. Jag hittade exempelvis ett lås, med tillhörande nyckel, som passade dörrens mått men själva nyckeln var jätteful. Modern, blank, silvrig. Den passade ju inte alls.

Dessutom hade tidigare ägarna, i sin renovering av dörrarna när de satte masonitskivor över speglarna, borrat upp nya hål i dörrarna för att passa de handtag och långskyltar som de valde då. Dessa hål matchar nu inte de äldre handtagen och nyckelskyltarna utan måste spacklas igen.

Men nu är det i alla fall beställt ett hopplock av grejer från olika håll, mestadels från Byggfabriken. Som ägare av ett äldre hus måste man ju bara älska Byggfabriken. Håller nu tummarna för att allt kommer hem illa kvickt så att det kan få bli så här fint överallt.

Återstår att ge dörrarna varsin strykning färg till, främst för att täcka över de igenspacklade hålen, men det får nog bli till sommaren det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.