Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos oss,  Inspiration

Nycklarna till drömhuset

IMG_9963

Igår var vi i Kalmar för överlåtelsen av vårt drömhus och nu är det alltså vårt på riktigt. Nyblivna husägare fullt ut och som synes två mycket glada och nöjda sådana. Julafton fast för vuxna skulle man kunna kalla det. Och på tal om vuxna, så mycket vuxenpoäng som rasar in på våra konton just nu med hus, bebis, renovering och så vidare. Vi är helt enkelt snor-vuxen-rika!

Själv har jag lämnat drömkillen i Drömhuset och åkt tillbaka till Göteborg vilket kändes allt annat än roligt. Jag vill också vara kvar, jag vill riva och slita, maskera och måla. Jösses vad det kliar i fingrarna helt plötsligt. Lite synd bara att kulan inte vill jobba på samma sätt som jag, huvudet får lite svårt att medla mellan bebisen i magen och mamman på utsidan men det ska väl reda upp sig till slut?

IMG_9967

Sa jag att vi var/är väldigt lyckliga??

IMG_9969

Renoveringen påbörjades cirka tio minuter efter att vi klivit innanför den där entrén. Alex och pappa började riva ut plastmattan i trappan som vi istället vill slipa och måla i lagom grå nyans. Då vet ni precis vilken jag menar eller hur?

IMG_9971

De här trappstegen vill vi alltså ta bort…

IMG_9983

…ett gediget arbete minst sagt och jag är så stolt över min drömkille som kämpar och sliter med det lim som blir kvar när plastmattan är bortsliten. Det är inte precis så att limmet följer med. Om man så säger. Han är grym helt enkelt!

IMG_9986

På övervåningen togs masonitskivorna på dörrarna bort och gissa vad vi hittade där under? Jo men visst, vackra spegeldörrar på alla håll och kanter. Dessa ska nu få lite kärlek i form av spackel, sandpapper och färg och jag hoppas att det blir mitt jobb. Där borde ju i alla fall bebis och mamma komma överens tänker jag.

IMG_9987

Pappa började gå loss på övervåningen med att bräcka ner taklister för att vi i nästa vecka kunna börja arbetet med att gipsa, spackla och slipa. De vackra väggmålningarna kommer att bevaras på ett ännu hemligt vis men vi ska inte ta sönder dem det lovar jag!

Nu väntar en vecka på hemmaplan för min del och en vecka i Drömhuset för Drömkillen. Men redan till helgen vänder jag tillbaka igen för en renoveringshelg. Som jag längtar!

Hur Alice mottog det nya huset och den stora tomten? Jo tack, hon sprang runt i ett fullkomligt lyckorus både inne och ute och jag lyckades inte fånga henne på en enda bild. Men jag har många fina bilder på en svans och en hundrumpa som skuttar omkring som vilde.

Foto: Göran Andersson/Sarah Andersson

2 kommentarer

  • Linda

    ÅÅÅÅåååå vag härligt. Jag vet väldigt väl hur det är att leva i hus-bebis-bubblan. Underbart. Jag kommer att komma och gästa er titt som tätt, va då säker!
    Men att du går på föräldraledigt precis när jag börjar jobba igen…hmmm…nja det tycker jag inte är så bra… =). Kram till er båda och magen.

    • Sarah

      Åh du är så välkommen gumman! Lite taskig timing det här med föräldraledigheten det får sägas men en kaffe efter jobbet är ju också gott 🙂 kraaaaaaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.