Drömhuset,  Fixat & Donat

Nygammal soffa

I December 2015 köpte vi en ny soffa till vårt tv-rum. En tygsoffa från IKEA med tvättbar klädsel och en tanke om att ”den håller så länge den håller med småbarn hemma”. Kladd ingår liksom.
Det vi däremot inte hade räknat med var att tyget skulle börja noppa sig. Gjorde ett hästjobb och noppade av hela soffan med maskin för ett par månader sedan men det dröjde bara några veckor så var det tillbaka igen. På ryggkuddar och sittdynor där slitaget är som störst.

Men så fick jag för mig att jag i alla fall skulle ringa IKEA och fråga, om det verkligen skulle bli så efter så pass kort tid som det ändå är för en soffa. Svaret är nej, det ska det inte. Och efter ett supertrevligt samtal med en tjej hos IKEA hade jag ett ärendenummer på en reklamation och kunde börja montera isär soffan för att ta av klädseln och åka iväg och byta den till en ny.

Måste man då verkligen byta hela klädseln? Nej egentligen inte, det är i ärlighetens namn ganska mycket jobb. (Läs: obeskrivligt mycket jobb) Men just den klädsel vi hade har utgått och ersatts av en snarlik (kanske för att kvalitén inte höll måttet?) och därför blev vi tvungna att göra så. Men nu, när jobbet är gjort, känns det så bra. Väl värt ansträngningen. Och så glad jag är att jag ringde det där samtalet.

Annars har Bemz precis släppt överdrag i lösa linnetyger av Designers Guild för just Söderhamn som är den soffa vi har. Vansinnigt snyggt om du frågar mig och ett givet alternativt för oss i framtiden. Nu var det dock inte en uppdatering utan en reklamation och rätt ska vara rätt.

Pressbild: Bemz

2 kommentarer

  • Jesper Ahlbom

    Jahaaa, då är jag med. Var det därför Alex igår berömde mitt gråa tyg på min Söderhamn. Kom från ingenstans tänkte jag men nu blev helt plötsligt 1+1=2 ?

    • Sarah

      Precis så, vi blev med grå klädsel vi också eftersom den ljusturkosa hade utgått. Jättefin den också men kräver ett par rosa kuddar. Enligt mig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.