Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inspiration,  Trädgård

Pioner & träningsvärk

Dra mig baklänges vilken träningsvärk jag har idag. Jag ägnade en stor del av gårdagen åt att gräva i ett av våra land här hemma. Det som vi vill ha kvar och också det som ska få sällskap av två pallkragar framöver, det som kommer att få så gott som all vår kärlek och omtanke i trädgården.

Jag började med att gräva upp den Hosta som är planterad där sedan tidigare. Här pratar vi alltså inte ett par plantor i jorden utan hela jorden var ett enda stort rotsystem. Herregud så tungt det var! Men tillslut var det klart och jag övergick då till att lyfta på varenda platta för att kunna rensa bort allt ogräs. Sedan skulle plattorna tillbaka, jämnas ut (nåja, någorlunda) och planteringen kunde sätta igång. Blandat med ogräset fanns en väldig massa smultronplantor och dessa försökte jag rädda och har nu planterat på rad i landets främre kant.

IMG_5273

I bakkant har jag istället planterat tre pioner, två Sarah Bernhardt närmare bestämt i ljust rosa och en vit Duchesse de Nemours. Med lite tur kan de blomma redan i år, annars får jag ge mig till tåls tills nästa år men det gör inte så mycket, de ska stå där länge och kommer glädja mig i många år framöver. Mellan pionerna satte jag lägre vit trädgårdstrift. Jag visste inte ens att dessa fanns i vitt så de ska bli spännande att följa framöver.

I mitten, på den yta som är stenlagd, ska de två pallkragarna placeras. Två stycken bredvid varandra, två på höjden och på sikt vitmålade. Efter lite funderande har jag nu bestämt mig, vitt får det bli, svart är också jättefint men lite för modernt för vår Disponent.

Foto: Sarah Berg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.