
Rabarbersaft – hur jag gör den
Igår var det premiär här hemma, för säsongens första skörd i trädgården. Elliot tittade med stora ögon när jag skar av de långa stjälkarna och gav honom en att smaka direkt.
När vi sedan gick in och kokade saft (hans val!) tror jag faktiskt att han blev riktigt imponerad över sin mamma som kunde trolla fram saft bara sådär.
Jag utgår alltid från detta recept,
– 1 kg rabarber
– 1,5 liter vatten
– 1 dl socker per färdig liter saft
Den här gången hade jag bara 300 gram rabarber och fick justera receptet därefter. Vi fick ändå en halvliter färdig saft som nu spädes ca 50/50 för en alldeles perfekt och ljuvlig smak av sommar.
Och så fick vi bort de största bladen och stjälkarna ur landet vilket ger sol till de mindre stjälkarna längre ner så att de kan växa till sig. För nästa gång blir det rabarberpaj eller rabarberkaka, då bestämmer jag!

