Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inspiration,  Sarah tipsar,  Sarahs önskelista

Skärmshopping

Skärmshopping

Fönstershopping känns som något som mer eller mindre har dött ut. Hur många av er strosar på stan bara för att titta i skyltfönster och ”fönstershoppa” now a days? Precis. Skärmshopping däremot är det nya svarta. Eller nya förresten, inte alls nytt om du frågar mig men nu finns beteendet hos oss alla oavsett ålder skulle jag påstå.

Igår ägnade jag mig åt just detta, väldigt praktiskt för oss gravida i vecka 36 som får allt svårare att gå på stan överhuvudtaget, och surfade runt efter ett par ”final touches” till Disponenten. Det är ju långt ifrån det sista, såklart, men för nu liksom. Funktioner som saknas och som skulle vara sköna att få på plats snart.

Eftersom vi inte kan enas om soffbord i salongen tänker jag att en helt ok tillsvidarelösning får bli svaret. (Påminn mig gärna om det här med ”tillsvidare” när bordet står kvar om 10 år, hihi). IKEAs Vittsjö satsbord och sidobord skulle funka fint och med lite DIY-fix med hjälp av sprayfärg och decorplast skulle det lyfta ytterligare. Tills dess att jag får gå loss med sprayburken igen kan det, utan att skämmas, vara som det är. Och eftersom det kommer från just IKEA kostar det inte ens skjortan. Snarare tvärt om. 499 kr för satsbordet och 299 kr för sidobordet.

Plåtlådorna ur IKEAs tillfälliga Ryssbykollektion är för bra för att inte köpa så länge de finns kvar så här är det mest skynda-fynda-tankar som gäller. 99 kr för två är det mycket facila priset.

Det samma får faktiskt sägas om bordslamporna i koppar från Clas Ohlson. Kan ni gissa vad de kostar? Utan ljuskälla i och för sig men ändå. 99 pix. Utan att ha sett dem live vågar jag inte uttala mig alldeles för mycket om kvalitén men priset är riktigt, riktigt bra. Dessa ska dock inte in i salongen utan upp i tv-rummet/allrummet på ovanvåningen där belysningen just nu lämnar en hel del övrigt att önska. Det blev liksom så uppenbart igen när julbelysningen plockades ner i förrgår.

Upp ska också klämspoten Ranarp, även den från IKEA, för att ge rummet fler och bättre placerade ljuskällor. Vi befinner oss fortfarande i den väldigt mörka årstiden det är tydligare än någonsin och jag vill kunna sitta och läsa ordentligt.

Däremot skulle den hypade, men ack så fina, Diamond bordslampan i mässing få stoltsera i just salongen på nedervåningen. På sidobordet. Det spraymålade dito. För vet ni vad? Blocket bjuder inte precis upp till dans när det gäller lagom stora klaffbord att använda som sidobord så som jag först hoppades. Loppissäsongen är också väldigt långt bort och som sagt, i kombination med soffbordet tror jag ändå att det kan bli riktigt bra.

Ja, lite så här skulle min önskelista i Januari kunna se ut. Skärmshoppade final touches till Disponenten. Hur skulle era skärmshoppade önskelistor i Januari se ut?

Bildkollage skapat av bilder lånade från IKEA, Clas Ohlson och Boligheter, länkar hittar ni i texten ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.