Fixat & Donat

Skrivkramp

IMG_7706

I mitt jobb som marknadskommunikatör skriver jag en hel del. Mestadels korta inlägg, uppdateringar, tweets eller bildtexter men också längre stycken avsedda för foldrar, hemsidorna eller pressreleaser.

När dessa texter skall ”värkas fram” brukar jag inte sällan skapa tid för mig själv ”away from office”. På en tyst plats där distraherande moment är färre och koncentrationen ges större utrymme. Det låter väl bra ändå? Visst.

Problemet är bara att jag kan drabbas av en sjuhelsikes skrivkramp när jag väl sitter där i mitt lugn med min tid och ”bara” ska sätta igång och skriva. Det kan ta tvärstopp och bli så illa att jag ibland inte ens minns vad sjutton det var jag skulle skriva om. Jag har på allvar fått återvända till uppdraget/mailet eller vad det nu må vara för att läsa igenom och börja igen.

Är det bara jag som är sådan här eller kan det hända er också? Jag har nu ganska många i bekantskapskretsen som mer eller mindre försörjer sig på att skriva. Hur gör ni? Går ett varv runt huset? Läser er favoritblogg? Tar ett glas vin? (tänker mig att det lyxiga frilanslivet innefattar även vin på vardagar)

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.