Fixat & Donat,  Träning & Hälsa

Summering av min detox

jag

Dem av er som har följt med från min tidigare privata blogg känner till att jag i mitten av November startade en detox som skulle komma att bli lite omvälvande faktiskt, något av det bästa jag testat.

Med hjälp av PT:n Sassa Asli la jag om min kost rejält, slopade mjölkprodukter helt och det flesta av kolhydraterna. Jag började äta mer frukt och grönt och betydligt mer raw än jag tidigare gjort. Vit fisk har varit min bas när det gäller protein, liksom kyckling då och då och hampaprotein som är en ny upptäckt.

Mixern har gått varm här hemma och varje dag har börjat och slutat med en smoothie. Sött och fruktigt till frukost, grönt och fiberrikt till middag. Däremellan mellanmål i form av hampabollar, rawbars eller som oftast riskakor med banan och kanel.

Under hela den här tiden har jag mått fantastiskt bra. Det går inte att misstolka kroppens signaler och när jag efter detoxens första fas började dricka kaffe igen (halleluja – kaffe var faktiskt det jag saknade mest under denna fas) gjorde jag misstaget att hälla mjölk i kaffet igen av gammal vana. Ajabaja! Kan nog säga att jag bör utesluta mjölkprodukter i fortsättningen. Efter lite övning funkar nu mandelmjölk minst lika bra i kaffet och när det verkligen krisar dricker jag det svart.

Något annat som jag dricker betydligt mer av nu är te. Igen. Jag var ju en riktig te-drickare innan jag upptäckte kaffet för ett par år sedan. Mina teer nu är dock något annorlunda. Jag börjar varje dag med en kopp varmt citronvatten. Under dagen hinner jag sedan få i mig flera koppar av Pukkas detoxte innehållandes fänkål, anis och kardemumma.

Jag har helt enkelt hittat vanor och rutiner som jag mår väldigt bra av. Min utmaning detta år är att lära mig mer och hitta fler goda rawfood alternativ så att det inte blir enformigt.

Jag kan varmt rekommendera Sassa som coach i det som kan uppfattas som en djungel när det är nytt. Är du nyfiken och vill testa en detox? Tveka inte, anmäl dig till Sassas PT-online direkt (nej jag är inte sponsrad) hon kommer att hjälpa dig och du kommer inte att ångra dig!

Bild: lånad från Sassas blogg som ni hittar här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.