Fixat & Donat,  Trädgård

Trädgårdslycka

Ä n t l i g e n! Nu är de fyllda och så gott som klara mina kära pallkragar. Tack vare Alex (att vara sjuk och ha en stark man har sina fördelar) har nu 15 stycken 40 literssäckar kommit hem och i lådorna. Efter att ha googlat och räknat var jag säker på att det skulle krävas 15 säckar men det gick bara in 15 i bilen (utan alldeles för mycket krångel) och tur var väl det för de räckte alldeles utmärkt. Så ett litet råd till dig som ska göra något liknande, köp några färre än du tror från början.

IMG_5488

Men klart alltså, eller i alla fall så klart som det kan och kommer att bli just i år. Jag kom ju igång minst sagt sent. Men räkna med att det blir annat till nästa år. Jag har dock planterat ut mina små förkultiverade fröer som har stått i köksfönstret i ett par veckor nu. De borde vara stora nog att klara sig utomhus så nu får vi se om de hinner blomma eller om det tåget har gått så att säga. Jag struntar nästan i vilket, jag har så roligt ändå när jag går där och bär, kånkar, vattnar och sliter. Det är en stor grej bara det.

IMG_5487

Dessutom har älsklingen gjort det så fint åt mig, ser ni? Med en liten Superhjälte som har ett lika stort intresse för jord och grödor som sin mamma, fast på ett lite annat sätt, känns det nu skönt att mina nyplanterade växter och plantor är skyddade.

I helgen ska vi åka på familjeutflykt till Plantagen och välja ut lite kryddor att sätta i jorden också, sommaren är lång och kanske får vi en brittsommar långt in på hösten så visst finns det tid?

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.