Fixat & Donat

Vår valborg

Ja det här är ju inte Valborgshelgen som går till historien som den med mest tillsammanstid i vår familj. Alex och Alice på hemmaplan, Elliot och jag i stugan och inte direkt några mysiga middagar tillsammans alla fyra.

Det blir så ibland, det är bara att tugga i sig och göra det bästa av situationen vilket jag tycker att vi har gjort. Vi har gjort vårt bästa för att utforska och upptäcka ön och vädret har varit ganska fint. Härligt!

När det gick upp för mig igår att vi skulle vara ensamma även på just Valborgsmässoafton började jag googla lite på allmänna Valborgsmässofiranden på norra delen av ön och det fanns det precis hur många som helst. Eldar skulle tändas i varenda socken.

Men.

Lite för sent för Elliots del så då bestämde jag mig istället för att vi skulle dra igång vår egen majbrasa. Inga konstigheter där inte! Men det har trots allt varnats för gräsbränder, fjolårsgräset är torrt som fnöske och jag var ensam med en 2-åring. Det fanns vissa begränsningar kände jag.


Så fram åkte istället eldkorgen, den satte vi mitt på den sandplan som nu finns framför huset (ibland är sandtomt alldeles prima!) och så fyllde vi den med knastertorr ved och ta-da, vår alldeles egna, alldeles lagom stora majbrasa.

”Släpp fångarna loss det är vår”

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.