Drömhuset,  Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Trädgård

Vårstädning

Under långhelgens sista dag, i måndags när solen strålade från en klarblå himmel och inga vindar alls bjöd på kallt motstånd passade jag på att röja runt i trädgården. En riktig vårstädning blev det, ibland är man effektiv, och återigen förundras jag över hur snabbt det faktiskt går att göra trädgården redo för en ny säsong. Innan jag sätter igång inbillar jag mig oftast att det är ett arbete som kommer att ta flera veckor i anspråk vilket det hittills aldrig har gjort.

Nåja.

Jag hann med allt från att klippa ner det hav av lavendel som pryder Disponentens ena kortsida till att lyfta bort en syrén (!).
Det är så mycket lavendel att jag kan bli galen när den ska klippas ner men oj så vacker och väldoftande den är under en lång säsong sedan. Det är värt slitgörat alla dagar i veckan.

Och syrénen, det var en höstsyrén som dessvärre råkade illa ut under stormen Gorm i höstas. Den knäcktes helt och hållet och gick dessvärre inte att rädda.

Mellan syrén och lavendel hann jag plantera ut min lilla sockertoppsgran, räfsa upp en massa fjolårslöv som fastnat i under buskar, längs med stenmuren och under den långa syrénhäcken, vända jorden i rabatten med all salvia, rensa bort alla löv ur rosrabatten, klippa ner nyponrosen och kratta rent i köksträdgården där rosmarinen redan doftar ljuvligt.

IMG_0614

Ja det var en effektiv dag minst sagt och det kanske bästa av allt, den nya gungan! Väldigt poppis som synes, själv gläds jag både åt lyckan som gungan för med sig och det faktum att vi har ett hus med en tomt där det växer knotiga gamla fruktträd som vi kan hänga gungan i. Så underbart!

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.