Bakning,  Fixat & Donat,  Inspiration,  Juligt

Vört & knäck

Helgen har helt och hållet gått i julens tecken, förberedelser inför julafton men också julmys bara ”här och nu”. En av aktiviteterna har varit julgodiset och knäcken har då stått i centrum.

Nu vill jag bara säga att snälla ni, om ni kokar knäck, skippa då allt vad kulprov heter och satsa på att koka knäck med hjälp av termometer istället. För vanlig seg knäck, som dock släpper från formarna, koka upp till 121-123 grader. Easy peasy och det går aldrig fel, att tolka ett kulprov däremot… Knepigt!

Passade också på att baka vörtbröd, har aldrig testat tidigare men det var inte speciellt svårt och blev enligt Alex vansinnigt gott. Väl värd investerad tid med andra ord för ärligt talat har jag mest väntat. Långa jästider och ganska lång tid i ugnen. Det kan vi ju kosta på oss eller hur?

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.