vit lera
DIY,  Inspiration,  Sarahs kreativa

Lek med vit lera

Nu har min lek med vit lera torkat helt och jag måste säga att jag är riktigt, riktigt nöjd. Jag fick faktiskt till den stil jag var ute efter på både krukan och skålen. Jag ville att det skulle se handgjort ut (öh, som att något annat ens var möjligt) och lite skört vilket är precis vad det gör. Och ser man till att detta har tagit ca 1 h att skapa (samtidigt som jag försökte se till att Elliot inte åt upp degen, välte ut vattnet, sprang i väg och placerade lera i soffan eller något annat bus) och sedan tre dygn för att torka så tycker jag att det har gått riktig fort.

Skålen av vit lera skapade jag ett mönster i genom att dra streck med en potatissticka, denna kommer jag inte att göra något mer med, inget lack, ingenting. Det skapades små klumpar av leran när jag drog med stickan och dessa lät jag sitta kvar. När krukan hade torkat helt borstade jag av den försiktigt med handen och blev av med de flesta. Några får gärna sitta kvar.

Krukan däremot är helt slät och ska lackas så att jag kan använda den till krukväxter framöver. Jag kommer inte att våga vattna rakt ner i krukan men att ta ur och vattna en växt för att sedan placera ner den igen något fuktig ska den kunna tåla.

Jag tror faktiskt att både skålen, krukan och ljuslyktan ska få flytta in i vårt ”nya” sovrum när det blir klart senare i sommar. Jag kan verkligen se det framför mig där inne. Vi måste bara bli helt överens om stilen och den sänggavel med inbyggda sängbord som ska byggas också. Vi är nog relativt överens om hur den ska byggas men jag vill att den målas in i samma färg som väggen medan Alex vill att den ska vara trären. Jag får fundera ett varv till känner jag.

Förberedelserna inför renoveringen har påbörjats nu, genom att sälja lite möbler som inte längre får plats. Jag testade Facebook Marketplace och sålde våra två fåtöljer på minde än en halvtimme i lördags kväll. Mycket imponerad måste jag säga. Har ni också testat?

Och på tal om att testa, har ni inte redan testat att skapa med vit lera tycker jag att ni ska göra det, gå loss ordentligt vetja, här är det bara fantasin som sätter gränser. Jag har redan idéer till barnens rum och inför jul. Oväntat va?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.