DIY

Pysseltips

Vill ni ha ett pysseltips till? Om inte får ni klicka bort det här inlägget nu för här kommer ett! Jag gjorde fläskpannkaka hemma häromdagen och när jag stod där med alla äggskalen slog det mig plötsligt att dessa kan jag pyssla med istället för att slänga.


Sagt och gjort, jag tvättade av dem och lät dem torka och plockade sedan fram limpistolen. Älskar limpistolen. Går att använda till det mesta.
Sen la jag ut äggskalen i en lagom stor cirkel så att jag kände mig säker på formen, försökte variera storleken på delarna lite så att det blev en större bredvid en mindre exempelvis. Och sen började jag bara limma, jag satte en liten klick lim mellan varje skaldel och när hela ringen satt ihop vände jag den försiktigt upp och ner och limmade lite extra i alla ”fogar”. Det gjorde den relativt stabil att hantera om än lite skör såklart.

Med facit i hand borde jag nog ha behållit den vit men jag fick för mig att jag ville ha den ljust, ljust grön så jag gick loss med barnens vattenfärg. Man tager vad man haver så att säga. Tyckte att färgen blev alldeles för skarp och fortsatte därför att måla över den gröna färgen med enbart vatten och då kom jag ganska nära min målbild

Sen var det bara att hitta en lämplig plats och att fylla kransen med valfritt pynt. Helt ärligt så var detta klart på en kvart ungefär och om ni tänker er att göra något liknande kan ni ju ha det i åtanke när ni knäcker äggen så att ni får fler stora skaldelar kvar. Det blir ju lite lättare att fylla dem och använda dem som en liten vas till snödroppar eller annat fint. 

Kort sagt, snabbt, enkelt och väldigt fint om jag får säga det själv. En perfekt dekoration till dukningen i påsk kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.