DIY

Vabb-tips

Det blev ju som sagt vabb den här veckan och vi växlar mellan hög feber och tårar och något lägre feber och tristess med hjälp av febernedsättande. Stackars liten, så ovant att se honom så här. I vanliga fall brukar han få en febertopp och sen vara pigg igen, det här är mer ovant.

I måndags var ju dessutom förskolan stängd och lillasyster hemma = 2 uttråkade barn att underhålla med ganska olika behov.

Jag hade varit sugen på att köpa hem vit lera igen en tid så sagt och gjort, i måndags gjorde jag just det. Den finns på flera sajter på nätet, bara sök efter vit lera, jag köpte den här på Clas Ohlson.

Konst(ig) lera på tork

Sen satte vi igång, utrustade med kavlar, smörknivar, lite vatten och fantasi började vi skapa diverse pynt eller lerklumpar…förlåt konst. Vi hade såå roligt alla tre och det var en precis lagom aktivitet för oss där och då.

Om du gör det här och inte tycker att du har fått hem vit lera när du öppnar förpackningen, den blir kritvit när den torkar så ingen fara på taket. Tunnare saker, som de ägg och fjädrar jag kavlat och skurit ut torkar på någon dag, större saker tar givetvis längre tid. Och givetvis, tunnare saker är mer sköra än kraftigare, jag ville ha så tunna dekorationer som möjligt till mitt påskris men då krävs det stor försiktighet när man trär in en tråd i hålet för upphängning, annars går de lätt sönder. Den här gången höll alla men jag gjorde julstjärnor till tallriset för några år sedan och låt oss bara konstatera att inte riktigt alla höll då. 

Så ja, nu har vi tydligen redan ett påskris här hemma. Fjädrarna får dock vänta lite. Jag vet inte riktigt vad som händer, känner inte igen mig själv här får jag erkänna. Men tillfället gör tjuven på något sätt, eller vabbandet gör påskpyntet, så kan man säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.