DIY

Vit pyssellera

Vi har som sagt lovat Elliot att vi ska pyssla på fredag och eftersom mamman också råkar tycka att just pyssel är superkul gick jag igång och började leta efter lämpliga idéer. Det får ju gärna bli liiiite fint också.

Jag tänkte att vi skulle modellera lite i lera, små figurer som han kan få måla på fredag. Jag började idag genom att göra degen, en vit pyssellera istället för trolldeg. Den bli lite slätare och lättare att arbeta med.

Receptet består endast av 1/2 dl majsstärkelse, 1 dl bakpulver och 3/4 dl vatten som man kokar ihop. (koka långsamt och se upp på slutet, då går det fort!) och sedan lägger över i en bunke för att kallna. Lägg en våt handduk överst så att leran inte börjar torka.

Sen var det bara att sätta igång och skapa. Jag valde att göra figurer med hjälp av pepparkaksformar den här gången men det går ju lika bra att forma frihand. Tänk dock på att figurerna på plåten är någorlunda i samma storlek/tjocklek när du bränner dem då de behöver lite olika tid. Jag brände mina sakta på 75 graders värme i en dryg timme.

Visst är de fina? Jag tänkte låta några vara så här, vita och fina, och resten ska Elliot få måla på fredag. Och jag kommer definitivt att köra en favorit i repris till jul, hur fint vore det inte med vita stjärnor i granen? Har ännu en tanke som jag nog förverkligar framöver, odlingspinnar med namnen på kryddorna vore inte det ganska fint?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.