Drömhuset,  Trädgård

Dela en lavendelhäck?

Idag har vi ä n t l i g e n fått asfalt på den bilplats som vi lät anlägga i höstas.

Att asfalten kommer på plats innebär också att vi kan gå vidare med planerna på att låta bygga en stödmur runt uppställningsplatsen för bilarna. En låg mur som behövs för att skydda den slänt som det är idag. I muren ska också en infälld trappa byggas. Det är bara ett eller två steg men det ger en naturlig väg att gå och det behövs.

Mellan slänten och muren bildas ett litet utrymme som vi tänkte fylla upp med jord och plantera i. Jag har tänkt använda mig av ganska mycket lavendel. Både för att jag tycker att den är otroligt vacker, men också för att den är tålig, kräver ganska lite och finns redan på flera platser i trädgården så den passar in.

Men nu till min fråga, är det någon av er som vet om man kan dela en lavendelhäck? Vi har lavendel som växer längs hela ena vår kortsida på huset och den växer något enormt. Den är minst en meter bred och jag tänkte att den kanske går att dela? Jag behöver ändå göra något åt den för alldeles vildvuxen kan den inte vara och om det då går att återanvända den på något sätt hade ju det varit jättebra.

Bild: Viivilla.se

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.