Drömhuset,  Hemma hos Disponenten,  Trädgård

Drömhelg

Det känns som att jag skriver ”drömhelg” varje helg men det känns verkligen så, varje helg. Soligt och härligt hela tiden och en massa måsten som blir gjorda av bara farten för att vi alla njuter så mycket av tillvaron. Stanna tiden!

Den här helgen har vi verkligen fått mycket gjort i trädgården och det känns så skönt. Den där enorma lavendelhäcken vi har längs huset sydsida är nu tämjd och vi kan väl konstatera att jag gick vinnande ur striden tillslut. Förutom att rensa bort alla vissna fjolårsblommor har jag kapat den en halvmeter eller så, på bredden! (Japp, ni gjorde rätt matematik, den är gigantisk!) Men nu är den alltså ”bara” bred och inte för bred och jag har dessutom fått bort helt otroligt många sniglar/snäckor på köpet. Jag lovar att om någon hade gett sig på att tillaga dem hade de haft en smak av lavendel. Fusionfood-kockar får gärna höra av sig.

Alex har klippt gräset, med hjälp av lilleman som gick två steg bakom honom utan att vika en tum under de två timmar det tar att klippa hela härligheten. Han, Elliot alltså, har längtat efter det här hela vintern, att ta fram pappas stora gräsklippare, och nu äntligen hände det. Han pratar redan om nästa helg då pappa har lovat att de ska klippa igen. Lilla hjärtat alltså <3

Och så hjälpte Alex mig att såga bort en del grenar på våra fruktträd som behövde tas bort för att ge mer liv till trädens övre krona. Ett tungt jobb som till och med jag insåg att jag inte skulle ge mig på.

Kort sagt, vi har levt utomhus den här helgen och jag är alldeles lycklig! Dessutom tittade Johanna och Danne förbi (svägerska och svåger) och nu är den där pergolan ganska mycket närmre verklighet än dröm. Nyp mig!

Sa jag att alla körsbärsträden har slagit ut också? Älskade trädgård, vad gör du med mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.