bokhyllan
Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten

Bokhyllan på plats!

En av förutsättningarna för att tömma och kunna börja renovera vårt blivande sovrum var att flytta upp den sista bokhyllan från det som har varit bibliotek, gästrum och kontor sedan vi flyttade in. Jag har sakta men säkert tömt den (huuuur mycket ryms egentligen i en bokhylla?!) och i lördags hjälpte älsklingen mig att bära upp den.

Minst lika sakta men säkert flyttades så böcker och annat upp och jag började pussla. I min värld är en bokhylla inte enbart till för böcker. Hur mycket jag än älskar just böcker blir det lite…enformigt och platt om det bara är böcker i alla hyllor.

Jag gör så här istället, blandar och ger, varierar ryggar in och ryggar ut, liggande högar, rader, lådor, ljuslyktor, växter, tavlor…you name it. Allt för att skapa lite liv och djup i hyllplanen.

Jag ska heller inte påstå att det kommer helt självklart, det kändes som ett tusenbitarspussel till en början och jag funderade fler än en gång på hur fasen det såg ut i hyllan innan jag flyttade den egentligen. Jag gjorde något av en grovskiss, satte mig och tittade på den hela kvällen, såg vad som var fel och vad som saknades och justerade det igår.

Nu ser den ut så här och jag känner mig ganska nöjd minsann! Som synes måste en del tavlor nu flyttas om men det kommer så småningom. Gravidtempo it is!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.