Hemma hos Disponenten,  Trädgård

Den är klar!!

Jag var som ett barn på julafton här hemma i lördags eftermiddag när själva stommen till pergolan var rest. Då satt inte en enda regel på taket ännu men det blev så tydligt hur detta utrymme skulle bli, jag kunde se det framför mig och verkligen visualisera ytan. Det var fantastiskt!

Hur det sedan utvecklades under söndagen när takreglarna började komma upp och när jag till sist fick börja hänga upp gardinerna, ja då var det julafton och födelsedag på samma gång.

Nu är det klart, nu står den där den så efterlängtade pergolan och alla funktioner är på plats. Lite återstår för att ge den rätta känslan, även om där finns gott om myskänsla redan nu, men vi ska bo in oss och känna efter lite. Idéer finns det gott om.

Men det som är så roligt är att jag var lite nervös innan, tänk om det inte skulle bli så bra som vi trodde? En pergola är ju jäkligt permanent, inte ett parasoll du fäller ihop och flyttar om du inte blir nöjd. Tänk er ”spikar-i-nya-väggar-ångest” upphöjt i två. Jag var rädd att det skulle bli en för stor förändring på huset. Att balansen på vårt väldigt symmetriska sekelskifteshus skulle tippa.

Men det har blivit precis tvärt om! Den känns så självklar, huset har saknat den och nu känns det snarare tomt att tänka sig huset utan den. Att addera pergolan skapade istället en balans som behövdes. Man hör ofta inredare prata om att ”dra ut huset” och ”förankra huset”. Det är precis vad denna pergola har gjort med vår kära Disponent.

Och lite roligt är det att vår snart 100-åriga granne, vars barndomshem detta hus är, kom in i måndags och berömde oss. Han tyckte att det hade blivit så fint. Det om något är väl ett gott betyg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.