Hemma hos Disponenten

Den där tanken

Jag har haft en tanke som skavt, en idé som jag inte riktigt kunnat släppa utan som behövde luftas ordentligt. Jag hemnet-knarkar som ni vet och ibland trillar man över objekt där man känner att ”jo, det här måste vi nog” och så var det nu. Jag kände på alla sätt och vis att detta var en chans vi var tvungna att ta och kunde inte få den tanken ur skallen.

Men ibland (alltid?) ska man lufta sådana tankar med sin bättre hälft, han tittade, lyssnade, räknade och så började vi rada upp allt vi vill ha i ett boende. Som läge, ytor, rum, karaktär och mycket mer. Vi konstaterade också vad vi absolut inte önskar oss, vad som går bort, vad vi (eller kanske ska jag säga jag…) absolut inte kan tänka oss och då blev allt plötsligt så självklart.

Vi ska ju bo här. Precis just här där vi bor nu. 

Det här huset har själ och hjärta och hur ytligt det än må låta så är det viktigt för mig. Jätteviktigt. Det finns hustyper och platser som jag har väldigt svårt att se mig själv trivas i och för någon som älskar sitt hem, och tryggheten i det, så som jag gör så är det viktigt. Några av er förstår det och andra tycker säkert att jag är löjlig. Det är helt ok.

Och det roliga är ju också att när man väl landat i tanken så som jag nu har gjort, med Alex hjälp, så kommer en hel mängd kreativa idéer och framför allt har jag blivit väldigt konkret. Jag skriver listor över saker som vi måste fixa, saker vi vill fixa och sådant som vi kan ta längre fram. Tillsammans håller vi på att prioritera och sätta lite tidsplaner på alla projekt. Så. Himla. Skönt!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.