Hemma hos Disponenten,  Trädgård

Hjälp, vad är det för en ros?

Jag har gjort mig av med många av trädgårdens rosor sedan vi flyttade in för fyra år sedan. Inte slängt såklart men gett bort. Några har jag dock valt att behålla, för att jag tycker att de är så vackra och för att de passar där de står. Jag trivs med dem.

En av dem är faktiskt den vackraste ros jag någonsin sett. Färgen, storleken och doften, a l l t med denna ros är underbart. Jag har ingen aning om vad den heter (gör ni?) och därför vet jag inte så mycket om den, eller hur jag borde sköta om den.

Jag funderar lite på om jag vågar flytta på den? Just nu står den precis vid dörren till vårt uthus och nog för att den pryder sin plats men den tar lite stryk just där när gräsklipparen ska in och ut, när Elliot är där och styr och ställer eller faktiskt när man råkar klämma den i dörren. Ni förstår ju, där kan den inte stå kvar, denna skönhet. Men hur är det med rosor, vågar man flytta dem och i så fall, vilken tid på året? Nu?

I förra veckan blommade den och jag plockade då in denna vackra blomma. Nu har jag istället tagit in två knoppar som jag ville rädda från den annalkande frosten och kanske inte minst blåsten. Tror ni att dessa kommer slå ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.