Hemma hos Disponenten

Plötsligt händer det

Nu har jag börjat. Nu har det smugit sig in något glasägg, några marmorerade diton och fjädrar lite här och var. Påsken står för dörren och det känns nedrans fint i år.
Det ska bli mysigt med lite ledigt tillsammans, träffa familjerna och bara ta det lite lugnt. Det har varit ett par intensiva helger med mycket planer ett tag så en längre påskledighet blir perfekt.

Påsken är så mycket mer avslappnad än julen ju, färre måsten och mer njut så att säga. Och då ska det tilläggas att jag ju älskar julen och allt den för med sig men det är så himla mycket jag vill hinna med då att det lätt kan bli lite overload. Påsken däremot då är jag nöjd om jag får ett ägg och tid med min familj. Det räcker liksom.

Klart jag har ett glasägg! Som synes i hiskeligt grönt, gissningsvis sodalimeglas och inte kristall. Men jag har fastnat för det där ägget av någon anledning och med lite godisägg i framöver blir det så fint så. Kalla det tradition i miniatyr kanske?

Har ni pyntat ännu? Vad är det i så fall som får plats i ert påskpyntande? Vad är viktigt?

För mig är faktiskt inte påskliljorna så himla viktiga, gult är liksom inte min färg. Tyvärr. Så dem kan jag skippa. Men lite brunt björkris däremot är mer än välkommet. Som ni kanske minns fick vårt ris flytta in tidigt i år eftersom vi gjorde lite dekorationer av lera under en vabdag. Så det riset har fått små musöron redan, men det får vara så, det känns hoppfullt på något sätt. Och sedan någon dag tillbaka alltså även fjädrar.

Kanske pysslar jag ihop en påskkrans av ris och några överblivna fjädrar. Kanske inte. Det blir bra oavsett för större krav än så här har jag inte på påsken. Fint ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.