Drömhuset

Huset – vad händer?

Ni är så många som undrar så jag tänker att jag måste berätta eller förklara en gång för alla så att vi undviker missförstånd 🙂

Som många vet började vi processen med att förbereda vårt hus för en försäljning i höstas. Anledningarna till det var flera men kanske främst tiden. Tiden vi inte kände att vi har.
Det är ett lagom stort hus på en väldigt stort tomt och alla ni som har äldre hus vet hur mycket konstant arbete det är med att underhålla dem. Och att sköta om trädgården ska vi bara inte tala om. Det, i kombination med att Alex driver företag och ”aldrig är ledig” (det är en överdrift såklart, han är ledig men som entreprenör släpper man ju aldrig jobbet heller, det är en konstant balansgång) och jag inte vill gå ner i tid på mitt jobb gjorde att vi tänkte hitta ett enklare boende. Något mer färdigt, nyare, mindre krävande.

Sagt och gjort, huset stylades, fotades och las ut som ett Kommande Objekt hos vår mäklare. Det var aldrig ute till salu eftersom vi ville hitta rätt nästa hus först. Och vi försökte verkligen, gick på visningar, vände och vred på planlösningar och försökte kompromissa med våra krav.

Men.

Nej. Vi insåg efter en tid att det inte gick. Huset vi har är så himla charmigt och har så stor potential, vi såg inte det i något annat hus vi tittade på. Allt var nödlösningar som följde med långa listor på saker vi ville göra om och ändra på för att få det att fungera. Det var ju inte det som var tanken från början, vi skulle ju lösa ett problem inte skapa oss ett nytt.

Så efter en lång diskussion här hemma en kväll, efter den senaste visningen vi var på, kom vi fram till att för att få det vi verkligen vill ha måste vi bygga nytt. Och just nu finns det inga tomter tillgängliga där vi vill bygga. Alltså lägger vi istället allt krut på att renovera och bygga ut det hus vi har och gör det till det drömboende som det (redan är) men också har potential att bli. Ett hus som då kommer att vara väldigt ”klart” och inte kräva lika mycket löpande underhåll vilket ger oss mer tid till trädgården. Och kanske lejer vi bort stora delar av den också framöver, vi får se hur det känns då.

Vi väntar just nu på de första skisserna från arkitekten på utbyggnaden, så fort det känns färdigt ska bygglov sökas och lämplig entreprenör hittas. Förutom att byggas ut ska det också renoveras ytskikt här inne och vi vill hitta någon som kan ta ett helhetsansvar. Men det blir nästa fråga det, att få fram ritningar är steg 1.

Så nu vet ni, varför det blev som det blev och hur vi tänker framåt. Vi trodde verkligen att det var sälja som var det rätta men efter att ha undersökt marknaden har vi insett att så inte är fallet och då låter vi bli. Det känns rätt i magen, inte bara för Alex och mig utan för barnen också och magen brukar ha rätt <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.