Drömhuset,  Hemma hos Disponenten

Husfunderingar

Jag tog mig en rejäl funderare häromdagen på det här med husdrömmar och hur det kunde komma sig att jag plötsligt sneglade mot andra hus. Nyare hus. Det är ju egentligen inte jag. Inte vi. Och Alex och jag har alltid, från de första lägenheterna vi tittade på till Disponentvillan, tyckt lika om de objekt vi sett.

Så varför hamnade jag där i tanken?

Efter lite funderande tror jag att det har med tiden att göra. Igen. Ett äldre hus som vårt, med en tillhörande s t o r trädgård, innebär alltid saker att göra. Alltid. Måsten. Stora som små. Och i en period i livet när jag känner att tiden aldrig finns tror jag att tanken på ett nyare hus, och tron på att det då blir färre måsten på listan, lockade.

Men.

Jag har nu istället vänt på mina funderingar. Leker med tanken på att investera en miljon, kanske ännu mer, i vårt hus för renoveringar av olika slag. Vart hamnar vi då? Vad händer med listan av måsten? Intressant tanke minst sagt. Spännande rent av. Ska man jämföra är det ju äpple och äpple som gäller, det hus jag visade här för någon vecka sedan har i budgivning dragit iväg och ligger i skrivande stund på ca 1,4 miljoner över vår senaste värdering på Disponentvillan. Det är ju pengar som skulle gå att göra väldigt mycket med i vårt hus. Som sagt, spännande tanke. Väldigt spännande.

Bild: Arkitektrådet och som ni ser är det inte vårt hus. Vi har inte ens ritningar på vårt hus, så kan det vara med gamla herrar som vår Disponent. Men för att landa i mina tankar och funderingar sitter jag just nu och ritar upp vårt hus. En inte alls tråkig uppgift faktiskt. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.