Köket

Drömkök

Jag visade ju upp vårt kök i förra veckan i ett inlägg om ett hörn av huset jag inte visar så ofta. Anledningen? Jag, eller vi, är inte så nöjda med köket i sin nuvarande form. Det är en rest från tidigare ägaren och det lämnar, enligt oss, en del att önska.

Men precis som jag skrev i förra veckan har det stor potential. Ytorna är stora, ljusinsläppet underbart och känslan för köket är verkligen att det är husets hjärta.

Så.

Hur skulle vi vilja att det ser ut då? Ja, nu är ju detta min vision och jag vet att Alex skriver under på en del av det men kanske inte allt. Vi får se. Jag misstänker att han, som har en mycket större passion för matlagning än mig, kommer att bry sig mer om den faktiska utrustningen i den kommande köksrenoveringen och jag om utseendet. Men inte enbart, såklart.

Men med det sagt, så här får vårt kommande kök gärna se ut enligt mig. Jag drömmer om en mörk blågrå nyans på luckorna, kombinerat med en vit bänkskiva av carraramarmor och handtag i mässing, dekorerade med ljust läder.

Jag drömmer också om kaklade väggar ända upp till tak, vita standardplattor i halvförband med ljus fog och antingen väggfastbelysning eller hängande ”naken” dito från taket.

Jag tar mig friheten att drömma bort vårt nu rutiga köksgolv (det tar för sig alldeles för mycket) och drömmer istället om ett ljust trägolv, ett vitpigmenterat vaxat plankgolv, och en hörna av köket får gärna tapetseras med en mönstrad, dov tapet som matchar luckorna. Den plats där själva matplatsen står.

Till sist drömmer jag också om att ta fram murstocken och mot den bara tegelväggen placera ett svart vitrinskåp för förvaring av porslin istället för det ”serveringsskåp” av färdiga skåpsmoduler som nu finns. Där detta skåp nu finns tänker jag mig istället endast underskåp med en bänkskiva för förvaring och dekoration.

Och så får vår nyinköpta matgrupp följa med in i det nya köket, så var det ju tänkt redan när den inhandlades.

Ja lite så tänker jag, det hade definitivt gjort att jag velat visa upp Disponentens kök betydligt oftare än idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.