Köket

Fint i köket

Vi lever med ett kök som är en rest från de tidigare ägarna. Hyfsat nygjort men inte riktigt som vi skulle vilja ha det om vi hade fått välja.
Någon gång kommer vi att få välja, en köksrenovering finns där någonstans i horisonten, men inte riktigt ännu. Och tills dess väljer jag istället att spela på de strängar som ges, det vill säga det lite lantliga temat som ju de facto passar både huset och det nuvarande köket.

En sak som retar gallfeber på mig är prylar. Pryttlar. Som står framme, grupperar sig och tenderar att växa i storlek allt som tiden går. Och sådant har man ganska mycket i ett kök. Så när jag såg att netto sålde emaljprylar, i den något mer bond-köks-aktiga stilen passade jag på och nu har vi istället dolt prylarna i dessa. Mycket nöjd måste jag säga. Just en brödburk har dessutom stått på önskelistan ett bra tag och denna var ett fint alternativ för en minipeng.

Tillfälliga lösningar, jobbar ni också så? Ibland, för att inte säga alltid, blir det bäst att jobba med det som finns och inte motarbeta huset eller lägenheten.

Foto: Sarah Berg

6 kommentarer

  • Carin H Brander

    Ja! Jag tycker det är viktigt att försöka ta små steg framåt hela tiden. Alternativet blir ju annars att det blir fler och fler grejer man stör sig på ”för vi ska ju ändå renovera sen”. På tal om pryttlar så är jag numera helt besatt av att ställa ut små korgar eller burkar på alla ställen där sakerna brukar samla sig, så hamnar de i alla fall där istället för över hela bänkarna. Planen är att tömma dem med jämna mellanrum men det går det sådär med hittills…

    • Sarah

      Ja det har du rätt i Carin, man får passa sig så att det inte förvandlas till soptunnor istället, haha. Risk finnes där är jag rädd 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.