Drömhuset,  Trädgård

Odlingsbädden

I ett tidigare inlägg nämnde jag en flytt av mina odlingslådor och en dröm om att skapa en större, samlad, odlingsyta. Well, det har nu blivit verklighet. Steg för steg har jag skapat den där platsen jag drömde om och vet ni vad? Jag är nästan barnsligt nöjd.

Ska vi ta det från början?

Jag började med att skapa själva ramen, att mäta ut hur stor den kunde vara för att passa ytan jag bestämt mig för. Därefter skruvade jag ihop ramen med hjälp reglar i hörnen.
Därefter var det dags att täcka marken i ramen med markduk för att undvika att ogräs och annat bös börjar växa upp mellan lådorna.

Sen började jag gräva ur och flytta själva lådorna, lite av ett hästjobb det faktiskt. Phew! Men det är ju så roligt när man gör saker så här stort och ser så tydliga resultat så snabbt.

Sen blev det dags att börja måla, jag ville att allt skulle vara svart för att binda ihop det. Ramen är gjord av tryckat virke (som köptes till ett annat projekt och har legat ute i ett år), lådorna är odlingslådor men en av dem är en odlingslåda som tidigare ägaren byggt och som har stått i en annan del av trädgården. Kort sagt, det spretade. Men genom att måla allt svart band det ihop och gjorde allting så fint.

Sen var det dags för pricken över i:et, det som verkligen gjorde denna plats vacker och, enligt mig, drömlik. Ett ton grått grus. Japp, vackert som sjutton mot de svarta lådorna och all jord. Egentligen är det inte ett ton grus, jag beställde ett ton men det gick inte åt, jag ska fylla upp lite till när jag får tid men just nu skulle jag säga att det är ett halvt ton här ungefär.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.