taklampa
Sovrummet

Belysningsfunderingar – taklampa

Inlägget publiceras i samarbete med Lamp24.se

Hur vi än känner inför hösten finns det en sak vi kan vara säkra på, den kommer att komma. Solen går redan ner tidigare, det är en annan klarhet i luften på morgonen när man kommer ut och om ni lovar att inte berätta det för någon kan jag avslöja att jag redan har funderat på juldekorationer. True story!
Det kommer helt enkelt att bli mörkare och mörkare och i vårt nya, mörka, sovrum kommer belysningen att bli allt viktigare.

Vi har redan införskaffat de två sänglamporna, varav en faktiskt också får agera fönsterlampa då sängen delvis står framför ett fönster. (Ett helt inlägg att vänta om detta, och vår egendesignade och tillverkade sänggavel framöver tror jag, rummet är väldigt speciellt och kan kräva sin förklaring)
Men för städning och andra upplysta tillfällen behövs också en taklampa. Det är inte direkt lågt i tak men jag känner ändå att varianter av hängande taklampor inte kommer att göra sig i detta rum. En sådan skulle ta för mycket plats och fokus och det vill jag inte.

Jag började då titta på plafonder men…nej, jag hittar ingen jag gillar som passar rummet. Det blir alldeles för mycket ”pensionär” över dem. Alternativt modernt och funkis vilket varken rummet eller huset är.

Men så hittade jag de här fina varianterna hos Lamp24.se. En modell med frostat glas och en med klarglas. En variant med fyra ljuskällor och en med två.

Jag gillar verkligen den stora varianten med fyra ljuskällor men funderar på om den, liksom en hängande variant, kommer att ta för sig allt för mycket i detta ändå ganska lilla rum. Jag vill att taklampan ska vara vacker att se på men inte dra blickarna till sig. Motsägelsefullt? Ja kanske men jag tror ändå att ni förstår.

Sen har vi varianten med klarglas som också är väldigt, väldigt fin. Jag tror att den här skulle lysa upp rummet betydligt bättre när den är tänd så ur städsynpunkt vore det kanske det bästa valet. Men jag tror ändå att jag just nu lutar mest åt modellen med två frostade kupor.

Bilder: lamp24.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.