Sovrummet

Sovrummet – eller det blivande sovrummet

Som ni har sett och hört både här och på Instagram är vi nu igång med renoveringen av det nya sovrummet. Vi ska flytta ner vårt sovrum när lilla J kommer, barnen får varsitt rum uppe och vi har vårt sovrum nere. Liiiite opraktiskt till en början, absolut, men ju äldre de blir desto bättre kommer det att fungera. Och det är ett ljuvligt rum vi nu tar i besittning. Det är något med ljuset i det där rummet, fönster åt två håll, en handmålad kakelugn, en skjutdörr, ett persikoträd och en vägg av lavendel utanför fönstret… Det kommer att bli så fint!

Åh.

Men innan vi är framme vid den där bilden som, i alla fall jag, har på näthinnan ska det ju göras något åt det här. För här kommer före-bilderna. Så här ser det ut nu, eller har sett ut under helgen. Alex är så gott som klar med att gipsa nu. Jag vet hur vi kände på övervåningen, när det väl satt gips på väggarna där såg det plötsligt ”nästan klart” ut. Precis samma känsla får jag nu. Efter att ha tittat på rivna väggar ser det plötsligt väldigt helt ut.
Nu återstår spackling och slipning av det, eventuellt, tråkiga underarbetet innan vi kan börja med det roliga målandet. Själv ska jag börja måla alla fönster- och dörrfoder i veckan om det hinns med.

Alex har varit grym i helgen och kört på som en maskin där inne utan att tappa huvudet vilket inte är helt självklart i ett så här gammalt hus. Det finns exakt noll räta vinklar eller plana ytor och ytterväggarna här har varit mer lika en hoppborg än släta väggar. Jag är imponerad av min man!
Själv har jag försökt peppa på alla sätt jag kunnat, hållit i en gipsskiva då och då och langat skruv eller skruvdragare ett par gånger men mest hållit koll på Elliot som givetvis gärna vill hjälpa sin stora idol. Elliot är verkligen jätteduktig när vi håller på hemma för han är så intresserad och nyfiken och liksom låter oss fixa utan att bryta ihop eller gnälla. Men givetvis vill han också hjälpa till lite här och var och då gäller det ju att vara på hugget.

Och här har vi den då, väggen som ni redan har sett på Insta-stories och som merparten av er tyckte att vi skulle behålla. Vi var verkligen inne på det också, länge. För vi tycker att den är fin och ger karaktär till rummet och huset. Men. Nu hade vi ställt oss in på en annan stil i det här rummet. En rå, gammal trävägg passar helt enkelt inte in. Det spretar och blir varken eller på något sätt. jag hoppas nu istället att vi hittar fler väggar av den här sorten i huset i kommande renoveringar (det kommer vi att göra, det är ett trähus i grunden) och att vi då kan spara den där istället. Kanske i hallen?

Hur som helst, grymt kul att vara igång och heja älskling för helgens insats. Jag vågar nästan påstå att det värsta är gjort nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.