Hemma hos Disponenten,  Renovering,  Sovrummet

Sovrummet!

Att dra igång en sovrumsrenovering den här sommaren kan ha varit det dummaste någonsin. Men vem kunde ana att det skulle bli så här varmt? Ingen! Att vänta med sådana här projekt till semestern tror jag snarare att de flesta gör.
En kväll tejpade jag för alla dörrar in till rummet med skyddsplast, med Alex på insidan, för att han skulle slipa spackel. Det kändes grymt! Stackarn fick krypa in och ut ur rummet genom ett av fönstren…

Själv har jag målat rummet två gånger de senaste dagarna, och virket till sänggaveln minst lika många, och om det har gått åt tio liter färg har jag nog förlorat minst lika mycket vätska. I runda slängar. Det är egentligen inte rimligt att hålla på som vi gör, inte alltid roligt och inte helt vettigt men det är nödvändigt om vi vill få rummen klara innan lilla J’s ankomst vilket vi ju vill.

Nu är det färdigmålat på väggar och i tak och Alex har byggt den sänggavel som hela kortsidan består av. Med hjälp av en stark svåger har sängarna dessutom flyttat ner och vi ska premiärsova i nya sovrummet i natt.

Nu återstår faktiskt bara att skjuta dit golvsocklar, slutstryka alla fönster- och dörrfoder och ta hjälp av bonussvärfar med elen och de nya lamporna. Som jag längtar, jag återkommer med bilder när vi är helt klara!

Elliot ska nu få välja om han vill byta rum till vårt nuvarande, som är större, eller ha kvar sitt nuvarande och det som blir över ska inredas till lilla J. För familjens preggo känns det skönt att få klart detta så att lillans rum kan göras färdigt. När jag var hos barnmorskan senast fick jag med mig en informationsbroschyr med alla telefonnummer till förlossningen, vad jag bör packa i BB-väskan och så vidare. Det börjar bli allt mer uppenbart att Queen B snart gör entré.

Men nu så, en bra bit på väg med vårt nya sovrum, så skönt! Och jag lovar att uppdatera er med bilder på slutresultatet, hur vi har gått till väga, färgkoder etc. så fort vi är klara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.