sovrumsspaningar
Sarahs önskelista,  Sovrummet

Sovrumsspaningar inför det som komma skall

Jag vet, jag vet, vi (öh Alex!) har precis fått upp gipset på väggarna och mycket återstår men det är stört omöjligt att inte börja fundera på slutresultatet. Omöjligt och kanske också ganska nödvändigt. Det går ju inte att komma ifrån att vi har ett visst renoveringskaos här hemma. Det ligger material i hela hallen, verktyg trängs med dammsugaren, tavlor har plockats ner och tja, det är ju helt enkelt så det är.
Jag lider inte av det, inte alls faktiskt, det är vad det är och vi är ändå mest utomhus just nu. Eyes on the price, det är ju av en väldigt rolig anledning som vi (återigen – Alex!) gör det här och då får man acceptera lite damm och bråte längs vägen.

Men.

För att komma till det jag tänkte skriva om nämligen ett par sovrumsspaningar, det ska nu alldeles snart börja målas och då måste vi spika (!) den där nyansen. Ett mycket angenämt problem måste jag säga. Det här är målbilden.

Och så var det det där med lampor, de här toppar vår lista just nu. Lampan Game från House Doctor.

Och så måste vi ordna med mörkläggning till ett av fönstren där det har saknats och efter en del research har jag kommit fram till vad vi behöver i form av takskena, rynkbandskrokar och glid-på-snöre. Att hitta de rätta gardinerna återstår. Jag vill gärna ha sammet i en mörkgrå nyans men de ska också vara mörkläggande och det verkar inga sammetsgardiner vara? Någon av er läsare som sitter inne på ett tips här?

Sen tillkommer detaljer, detaljer, detaljer. Det där som är så roligt. En spegel som vi redan har. En gammal byrå. Ett bröllopsfoto. Och i ena hörnet, i alla fall till en början, en spjälsäng <3

2 kommentarer

  • Elisabeth

    Det där med snygga mörkläggningsgatdiner är ju inte helt lätt. Jag har ett par mörkgrå sammetsgardiner, helt vanliga, köpta på Mio som inte är mörkläggningsgardiner men som ändå mörklägger väldigt bra. Om ni inte vill ha det kolmörkt, så tror jag att det kan funka med vanliga sametsgardiner eftersom de är så täta. Enda nackdelen som jag kan se är att de drar åt sig värme av solljuset så om ni har morgonsol och gardinerna fördragna kan det bli varmt i rummet ( ungefär som när man har mörk rullgardin). Hoppas ni hittar några bra. Lucka till! 😊

    • Sarah

      Tack Elisabeth! Det där hade jag missat, nu klarar vi oss här, det är snarare kvällssol här (kanske är lika illa kommer jag på nu?) och gardinerna på MIO ska jag spana in direkt! Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.