Trädgård

Fixa uteplatsen

Detta är vår tredje sommar i huset och faktiskt den första då vi verkligen använder och njuter trädgården och uteplatserna ordentligt. Vi har egentligen bara ett litet bekymmer. Vi tycker inte att vi får till alla våra ytor riktigt. Det lirar liksom inte för at tala klarspråk.

Det saknas vissa funktioner och andra funktioner finns men i fel form. Vi skulle helt enkelt behöva investera i en hel del nya möbler för att få ihop en bra helhet och hitta alla de lösningar och möjligheter som vi söker.

Men.

Detta är inte riktigt sommaren för det känner vi. Att planera och testa lite under tiden gör ju inget. Just nu har vi testat att ha matgruppen på baksidan (jepp finns en altan även där) ett tag och det har fått oss att inse att vi verkligen vill ha en matgrupp både där och på framsidan. En lite mindre på baksidan och en större på framsidan.

På framsidan, där altanen är stor behövs också ett par solsängar och så har vi det där med solskydd. Det segel vi har haft och använt tidigare år funkar inte. De blåser sönder i parti och minut vilket både är tidsödande, kostsamt och inte speciellt hållbart. Vi har ett stort parasoll men vi tycker inte att de är speciellt bra. De täcker sällan där man vill att de ska täcka och de har en gigantisk fot som gör dem svåra att flytta och omöjliga att placera.

Någon form av soltak/pergola är nog ändå bäst men jag drar mig lite för att bygga den typen av stor, fast, tillbyggnad till huset. Jag är lite rädd att det inte passar in med den sekelskiftesvilla som detta är. Är det någon som har ett bra tips på något annat får ni jättegärna skriva en kommentar!

Så ja, ett bord, sex positionssstolar, två solsängar och någon form av solskydd. Sen har vi nog kommit en bra bit på väg för att skapa det inbjudande och smidiga uterum vi söker.

Bilder från Grythyttan, Rusta och Skagerak Danmark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.