Trädgård

Flytta mina rosor

I helgen tror jag att jag ska ta tag i att flytta mina rosor. Jag hittade, och köpte, två skönheter förra året som jag är så glad för. En Koko Loko och en Blue Girl. Båda trivdes rätt ok där jag planterade dem men platsen är lite för solig och varm och bladen på blommorna blev ofta brända.
Alltså har jag tänkt om och tänker flytta dem till landet på vår baksida där de har sol förmiddag och kanske fram till ett-två-tiden men sedan slipper den värsta hettan. En annan ros jag har, som fanns när vi köpte huset och som jag dessvärre inte kan namnet på, trivs ypperligt där så jag hoppas att de ska må bra tillsammans.

Alltså ska det landet nu först rensas och röjas, rosorna klippas ner, rosjord inhandlas och sedan ska det grävas. Ett alldeles lagom helgprojekt tror jag. Väderprognoserna talar dessutom för sol och fint i alla fall på lördag så om jag hinner flytta dem då får de automatisk bevattning på söndag så att säga.

Åh som jag älskar detta! Äntligen är säsongen igång igen. Det enda som är trist är att Trädgårdstider är slut för säsongen, jag får nog ta och se om alla avsnitt tror jag 😉 Eller om jag hellre vill lägga lite tid på att klippa ner ”lilla Provence”. Det vill säga den enorma lavendelhäcken på södersidan. Det är hög tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.