Trädgård

Från en helg till en annan

Visst känns det lite så när det är måndag på en onsdag och det vankas långhelg (om man tar en klämdag) även nästa vecka? Våren är galen som sagt men inte mig emot, med en trädgård och en mage som växer så det knakar skulle tredagarsveckor passa mig ganska bra just nu. Host, host.

Igår blev det några timmar i trädgården igen och till er som tycker att det är lite väl mycket plantor-, trädgårds-, odlings-, fröfokus på bloggen och instastories just nu – I’m sorry! Men det är Life by Sarah och just nu har jag väldigt mycket trädgård och odling i skallen. Jag blir lycklig som ett barn på julafton när jag kan, och orkar, vara ute i trädgården och påta.

Igår gav jag mig dock på ett projekt som jag är högst tveksam till. Jag flyttade en pion. En pion som dessutom redan fått knoppar. Att flytta en pion är egentligen en dödssynd, de gillar inte alls att bli flyttade sägs det. Men den här stackaren hittade jag under en gigantisk nyponbuske och när den får blad inom ett par dagar (timmar?) kommer pionen inte att få någon sol alls på sig vilket den behöver.

Så.

Nu har jag grävt upp den, flyttat den till en av odlingslådorna där den ska få sällskap av en dahlia längre fram i vår. Jag har pysslat om den och gett den ett vackert stöd av vidjor att luta sig emot. Nu kan jag bara hålla tummarna för att den kan tänka sig att acceptera denna bryska behandling. Den kommer i alla fall att få gott om solljus framöver och det borde den i alla fall uppskatta.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.