Trädgård

Mission accomplished

”Det är som en skog mamma” sa Juliette en kväll när vi gick och vattnade här hemma. Det är ganska länge sedan nu och långt ifrån så uppvuxet som nu men jag är nog beredd att hålla med henne. Dahlia odlingen är just nu alldeles sprakande. Stor, yvig, färgstark, vacker. Och högre än Juliette så nog måste det kännas som en skog.

Det är vackert här nu, på den här sidan av huset där jag har mina odlingsbäddar. Rosentornet med luktärtor levererar bukett efter bukett och doftar ljuvligt. Kryddlandet svämmar över så där skördade jag stora knippen av timjan och oregano härom kvällen som nu hänger på tork inomhus. Jordgubbarna kan inte bestämma sig för om de ska ge en skörd till, inte omöjligt och mina nya rosor blommar och remonterar gång efter gång efter gång.

Och så det där persikoträdet som fullkomligt dignar med frukt. Jag har ju utlovat både frukt (eller kanske mest kärnor) till några av er. Det kommer inte att bli några problem, det blir många frukter i år igen.

Så ja, jag sätter nog uppdraget slutfört på det här nu. Givetvis kommer jag fortsätta vattna, rensa och göda men det är ju det här man jobbar för från tidig vår när luktärtsfröerna sätts i jord och dahliaknölarna tas fram. Nu är vi liksom framme, trädgården står i full blom. Check!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.