Trädgård

Nu börjar det

I betalt reklamsamarbete med Impecta.se

Jag har känt det sista veckorna, när det trots allt har förekommit en och annan solig dag med gott om vårkänslor, längtan efter trädgården och odling igen. Det är ju heller inte speciellt lång tid innan det är dags att sätta igång, flera av mina blommor ska sås i mars och april.

I år är jag lite sugen på att inte bara odla snittblommor som jag brukar utan också en och annan krukväxt, jag tänker kanske främst på pelargoner. Det har jag alltid köpt som plantor tidigare och egentligen inte funderat så mycket på om jag skulle kunna fröså dem. Har tagit en och annan stickling och givetvis men aldrig sått från frö. Det vore ju kul att testa i alla fall.

Hos impecta hittade jag en hel sida med krukväxter man kan odla själv från frö, inte bara pelargoner utan flera medelhavsväxter och det brukar ju vara dem som trivs bäst på vår oftast väldigt varma framsida. Någon som har gjort ett försök på bergspalm eller trådpalm eller liknande? De ser ju väldigt fina ut men jag funderar på om det kommer att fungera utan ett växthus eller i alla fall ett uterum eller liknande?

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.