Trädgård

Poolen

Sedan jag började visa bilder på den nästan färdiga poolen på insta har det fullkomligt regnat in frågor om modell, märke, hur vi har gjort och så vidare. Gissar att många tänker sig ett poolbygge i någon form i sommar istället för resor.

Så det är nog lika bra att jag börjar just där, med poolbygget, när jag nu gör comeback i bloggen efter en vår som lämnar mycket övrigt att önska. Det finns anledningar och skäl till detta som vi kanske, eller kanske inte, kommer in på längre fram men som jag inte vill skriva något om just nu. Men poolbygget i sig är faktiskt också en anledning för detta har tagit tid, varit slitsamt men oj så värt det nu när det är så gott som klart.

Vi köpte en ovanmarkspool för två somrar sedan, när jag var höggravid och sommarvärmen slog alla tänkbara rekord. Då köpte vi en rund, liten sak mest för att testa om detta var något för oss och om det skulle bli använt. Just den sommaren kan vi väl konstatera att den verkligen blev använd så sedan dess har tanken på en pool här hemma legat och gnagt.

Sett till vart solen går upp och hur den rör sig var det självklart att det skulle bli en pool på framsidan, det är där vi hänger och det är där det är bäst solchanser. Så jag började med att flytta alla mina odlingslådor och gräva upp den rabatt som fanns där sedan tidigare, så här har det sett ut.

Före-bilden

Allt för att göra plats för en ny, rektangulär, ovanmarkspool som vi skulle få ta över efter mamma och pappa som investerat i en betydligt större och mer ”riktig” pool uppe i stugan i år. Den här blev liksom över. Jag skissade på hur den skulle kunna byggas in och hur det skulle kunna bli ganska snyggt med sittytor, trappor och belysning. En stor koloss mitt framför huset skulle det bli men ändå helt ok.

Men sen.

Sen upptäckte vi att den damm som låg begraven under mina odlingsytor och rabatter som av en händelse var en gedigen gjuten sak, helt rektangulär och nästan exakt samma mått som den pool vi tänkt ställa ovan mark. Det skulle alltså gå att sänka ner den poolen i den tidigare dammen och få en väldigt stabil, gjuten, pool helt plötsligt.

Det känns faktiskt än i dag smått otroligt att det fanns en damm, just där, i just rätt mått som gick att använda så att vi nu har en nedsänkt pool och ett förlängt trädäck i precis samma nivå som tidigare. Nästan overkligt bra!

Men var då inte denna damm fylld med något? Typ jord och sten? Jo det kan man ju säga att den var så drygt 8 kubikmeter jord och sand har jag och familjen grävt upp och forslat bort. Det fanns stunder när jag inte trodde att det skulle bli någon pool då vill jag lova men nu ligger den där rakt framför mig och skvalpar lite försynt.

Herregud alltså, det har verkligen varit slitigt men oj så värt det nu när ”efter-bilderna” poppar upp. Lyckliga barn och glada föräldrar som badar tillsammans så gott som varje dag. Poollelluja så att säga!

Nu återstår då ”bara” räcket, runt hela trädäcket för att kunna ha ytterdörren öppen utan risk för att Alice rymmer. Och framför poolen så att inga barn eller objudna gäster trillar i. Dags att ladda om med andra ord! 🙂

2 kommentarer

 • Anna W

  Men åååååå så härligt med pool, och det ger ju verkligen en helt underbar miljö att vara i så här års 🙂
  Förstår att det måste varit slitigt som tusan, men himmel så härligt det ser ut nu.
  Bara njut av denna härliga miljö fina du <3
  Kramar Anna

  • Sarah

   Tack! Ja helt ljuvligt, vi lovordar den flera gånger om dagen. Redan. Ska bara fixa ett staket ordentligt så att man kan slappna av lite mer😅 Varma kramar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.