Trädgård

Runda rabatten

Innan jag börjar skriva om det som rubriken antyder att detta ska handla om måste jag bara säga tack för igår. Jag la ut bilder från fotograferingen med Sara här och på Facebook och ni gav mig en kärleksbomb. Jag behövde den. Bilderna är fantastiska men att se sig själv på bild är i min värld lite mindre kul så alla likes, hjärtan och fina kommentarer värmde ordentligt. Stort tack för det!

Nuså, den där rabatten, förutom tillsammanstid och en tur till Huseby har helgen som passerade innehållit en hel del trädgård. I vanlig ordning numera.

Den uppgrävda runda rabatten fick sig ordentligt med kärlek i form av ny kompostjord, lite ytterligare ogräsrensning, en flätad liten spaljé för luktärterna att klättra på och några stenar för mig (oh i allra högsta grad även lilleman) att gå på. ”Balansgång mamma!”

Så nu bor där just luktärter men också tre av mina dahlior som även dem fått sätta rötterna i jorden nu. Att få plantera ut alla små plantor har varit ett delmål så det känns jätteroligt att det nu är klart! Håller tummarna för delmål två nu, att de ska trivas, växa och så klart blomma!

Detta innebär också att jag faktiskt har bytt färg på trädgården. När vi flyttade in gick blommorna som fanns här mycket i gult och rött. Fint, men inte mina favoritfärger, speciellt inte i en trädgård. Nu är det istället blå, lila, rosa och vitt som gäller och det är jag så glad för. Den lavendel som finns här och var i trädgården, och som trivs väldigt bra här, har fått matchande sällskap helt enkelt.

Sen är det ju lustigt det där, runt dammen har jag börjat gräva upp den hosta (jo det heter faktiskt så) som växer där för något år sedan. Jag tar det i etapper och är nu vansinnigt sugen på att gräva bort lite till och plantera fler pioner och mer trift. Jag har börjat sätta varannan pion och varannan vit trift, en hög och en låg, och de verkar trivas alldeles utmärkt tillsammans. Men med tanke på min nuvarande status får nog detta grävande vänta tills framåt hösten. Eventuellt gräver jag upp hostan då (när jag inte är gravid längre) och gör färdigt för plantering nästa vår. Vi får se. Men visst är det kul att fundera och tänka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.