Trädgård

Solens strålar letar sig igenom vassen

Det har hänt mycket här hemma i vår, kanske främst utomhus, och det känns som att vi börjar landa lite i hur vi vill ha det, hur vi vill använda altanen och hur vi vill förändra huset framöver. Spännande!

En sak som vi har saknat sedan vi flyttade in är skugga. Den stora altanen som löper längs med hela framsidan är ljuvlig på många sätt men dagar som dem den gångna veckan bjudit på, när solen gassar från en klarblå himmel från morgon till kväll har vi saknat en plats att krypa undan på. Att sitta och äta på och faktiskt tycka att det är skönt.

Men inte nu längre, sedan några månader tillbaka har vår pergola fått ett tak och inte vilket tak som helst. Ett tag i form av en vassmatta. Det finns nästan inte ord för hur mysigt detta är, det släpper igenom precis lagom med ljus för att inte kännas mörkt, varken under pergolan eller i rummet innanför. Men det skuggar och ger skön svalka precis på det sätt man vill. Solens strålar letar sig ner genom vassen precis lagom lite och det är kort sagt helt ljuvligt skönt där under.

Kväll i pergolan

Hela uteplatsen fick en air av medelhavet nu och med tanke på hur varmt det blir här (den här delen av trädgården och hur vår tomt är placerad gör den till lite av en ”gryta”) så valde jag att gå all in på just Medelhavsväxter som lavendel, olivträd och citrusträd. Det är det enda som överlever här, tro mig jag har testat… 😉

Så nöjd med hela den här platsen och vi använder utrymmet betydligt mer nu. Väldigt, väldigt mycket mer.

Vassmattorna köpte vi via Hornbach och är det så att du är intresserad av att göra något liknande skulle jag tipsa om att verkligen prisjämföra, det var otroligt stor skillnad mellan olika återförsäljare.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.