Trädgård

Syrénhäcken – en uppdatering

I våras, mitten av Maj för att bara bestämd, planterade vi en nästan tjugometer lång syrénhäck längs ena tomtgränsen. Vi valde rejäla plantor på mellan 80-100 cm och de blommade redan vid leverans, vi beställde dem från Plantinavia och är så imponerade av dem. Allt från kundservice, tips och råd till leverans och kvalité på plantorna.

Hur det gick till när vi planterade häcken kan ni läsa om här. Men vad hände sedan då? Jo, till en början skötte jag om häcken som ett litet barn. Pillade och fixade med bevattningen så att det inte skulle bli för mycket men heller inte för lite. Jag kontrollerade jorden dagligen och justerade därefter.

Efter ett par veckor var blomningen över och blommorna vissnade men själva plantorna var gröna, vackra och starka och det var tydligt att de verkligen hade tagit sig.

Vi kanske har haft tur med vädret men den här sommaren har ju verkligen bjudit på både sol och regn och för plantornas skull har det varit ganska optimalt. Jag skulle våga påstå att de mår alldeles prima och det ska bli såå spännande att se dem till våren när de sätter fart och växa igen.

Jag har verkligen inte ångrat valet av syrén som häck och då har den ändå inte visat sin fulla potential ännu. Den kan bli upp emot tre meter hög och om den blir så rejäl kommer den att fungera som ett riktigt bra insynsskydd åt det håll där vi önskade detta. Perfekt!

Jag har letat hela helgen efter ett tillfälle med bra ljus att fotografera häcken i sin nuvarande form men icke. Något sådant tillfälle har inte visat sig. Istället bjuder jag ett underbart print av Carla Coulson som ni kan köpa här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.