Trädgård

Trädgårds-villhöver

Ju mer tid jag spenderar i trädgården ju gladare blir jag. Jag hittar också en massa små och stora behov och villhöver-prylar som nu har blivit till en trädgårdsönskelista. Vår vattenkran på utsidan av huset sitter på det som nu är husets baksida och alla planteringar finns på husets framsida. Jag behöver helt enkelt förlänga trädgårdsslangen ordentligt och önskar mig samtidigt ett bättre munstycke. Vi ska så i lite gräs på ett ställe också och det behöver som bekant vattnas ganska mycket i början och då är detta en förutsättning.

Vår grästrimmer har gått sönder och frågan är om det är värt att laga den eller om det är bättre att köpa en ny? Oavsett så behövs själva maskinen i trädgården, vi har buskar, planteringar och kanter av olika slag överallt som behöver trimmas.

Och efter helgen har jag insett att jag inte kan jobba som jag gör i trädgården utan trädgårdshandskar. Min vänsterhand ser ut att ha stött på en väldigt, väldigt ilsken katt och det är inte jättefint. Eller skönt. Ett par trädgårdshandskar är ett måste.

Och så hade vi på vissa håll behövt någon form av rabattkanter. Det ni ser på bilden är långt ifrån en snygg lösning, det är jag medveten om. Men det är en billig och relativt snabb lösning tills dess att Elliot (och lillan) är äldre och vi inte behöver vara rädda att de ska skära sig på cortensstål. Jag ska dock kolla med en plåtslagare i stan som vi tog hjälp av för ett gnistskydd på golvet framför en av kakelugn när vi flyttade in, om de skulle kunna klippa till stål oss. Oavsett vad det blir skulle funktionen behövas på vissa håll.

Till sist, är det bara jag som lyckas slita ut mina sekatörer varje år? Jag tycker de blir slöa efter ett tag.

Alla bilder i kollaget är från Jula.se 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.