Trädgård

Trädgårdsplaner

I förra helgen skedde det. De första fröerna åkte ner i jorden och det var så himla härligt. Jag är inte riktigt där ännu, där varenda fönsterbänk är belamrad med diverse krukor och minidrivhus. Men snart. Vackert är det inte men sååå värt det när plantorna väl får flytta ut sen.

Men för att dårskapen inte ska svämma över fullständigt måste jag ju planera lite nu. Hur många sommarmalva ska jag egentligen så? Eller rosenskära? Eller luktärtor och så vidare. Jag kan liksom inte tillåta mig själv att gå loss fullständigt med fröpåsarna för så stor plats för blomsterodling har jag helt enkelt inte. Jag hade ju också tänkt ge mig på morötter och tomater i år… Någonstans…

Det är tur att man ändå tycker att det här är kul för det kräver lite tanke och lite pyssel varje vår. Och sen är man skittrött på det i slutet av sommaren och orkar varken vattna eller rensa mer ogräs.

Nåja, nu är det vår och ett nytt odlingsår, ska ni odla något speciellt i år?

Nu i helgen är det dahliaknölarnas tur, liksom luktärtsfröerna och ett par tomater. Det här är verkligen avkoppling för mig nu, hade någon sagt det för ett par år sedan hade jag aldrig trott det men jo, att odla är min grej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.