Trädgård

Trädgårdsplaner

Jag skrev på instagram häromdagen att våren är här. Det var kanske väl optimistiskt med tanke på att regnet vräkte ner och det är allmänt grått och fuktigt ute varje dag.

Men.

Det är också ett faktum att våren ändå är på väg och snart, snart, snart är det inte bara ljusare utan också solvarmt och prunkande överallt. Jag visade Elliot alla knopparna i syrénhäckarna här hemma häromdagen och han blev alldeles lycklig. Både den omplanterade häcken och den äldre knoppar för fullt.

Och med detta kommer också planerna på vårens och sommarens projekt, vi drömmer lite om en pool här hemma och en sådan ska i så fall placeras på husets framsida, mitt framför den stora altanen som i så fall byggs ut och byggs vidare runt den nya poolen.
Men detta innebär i sin tur att de planteringar jag (och Elliot för nu är han högst delaktig) har där måste flyttas. Det handlar både om 11 perenna salvia-plantor som blommar och doftar alldeles ljuvligt varje sommar. Stora plantor som inte låter sig omplanteras hur som helst.

Dessutom pratar vi om fyra planteringslådor och flera pionbuskar, inte heller dessa vill ju egentligen flytta på sig som ni kanske vet och jag får nog deppigt inse att det inte blir några blommande pioner just i år. De brukar hoppa över ett år i samband med flytt. Men men, på sikt blir ju detta hur bra som helst!

Och vad är det då som ska förberedas, jo en lite mer avgränsad och definierad odlingsyta i trädgården liknande den här. Kanske inte med armeringsjärn i bakkant, eller också blir det så, vi har stora armeringsnät kvar efter bygget av spaljén/häcken i höstas så man vet aldrig. Det kanske får komma på sikt.

Men för nu handlar det alltså om att plana ut platsen, lägga ut markduk, bygga en ram och måla så väl ram som planteringslådorna svarta. Själva lådorna ska också grävas ur och flyttas och slutligen ska jag hämta grus hos en lokal anläggningsfirma och köra ett träningspass med skyffel och skottkärra. Hepp! Men tänk så fint det kommer att bli!

På söndag ska det vara uppehåll enligt SMHI så då tänkte jag passa på att ge mig ut och mäta upp platsen med pinnar och snöre för att få en uppfattning om storleken. Jag vill gärna få den så stor som möjligt men det finns en björk på en sida och en Rhododendronbuske på den andra som kommer att vara naturliga avgränsare. Åh vad det kliar i fingrarna nu, vill ni hänga med på det här projektet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.