tulpanlökar
Trädgård

Tulpanlökar i Juli

Plötsligt händer det, jag har köpt tulpanlökar. I juli. Eller köpt och köpt, förbeställt snarare för de levereras inte förrän i September. Vilket är ganska bra, då får jag dem när det är dags att sätta dem i jorden och hinner inte slarva bort dem innan dess.
Jag har sagt länge att jag vill sätta nya tulpanlökar här hemma eftersom allt som fanns när vi flyttade in var gult och rött och dem har jag grävt upp. Inte enbart för att jag inte gillar färgerna utan också för att vi har flyttat om och ändrat väldigt mycket i trädgården och då har det fallit sig så.
Men nu alltså, lökar i långa rader!

Tulpanlökar

Jag har hittills köpt tre olika sorter tulpanlökar och de är så magiskt vackra att jag längtar till nästa vår redan nu. Och namnen, bara där är man ju såld. Copper image, Mariage och Foxtrot är nu förbeställda. Liksom porslinshyacint och ett par varianter pärlhyacinter från vitt, via rosa till ljusblått. Åh så fint!

Återstår att hitta och köpa ett gäng lökar av La Belle Epoque, PepTalk och Black Parrot. Fler kan jag knappast trycka ner i jorden med gott samvete. Det måste ju bli fint också.

Något som också är så väldigt roligt är att en av mina Bullet Journal-kompisar, Connie, en del av samma nördiga community som jag också är väldigt intresserad av trädgård, odlingar och blommor. Jag berättade för henne igår att jag förbeställt de här tre sorternas tulpaner och nu har hon klickat hem dem också. Mycket kan sägas om sociala medier och allt är inte positivt, det är jag väl medveten om. Men att jag har en trädgårdskompis ”over there” som delar mitt intresse och att vi pratar nästan varje dag. Det är ändå kul!

Så nu gläds jag åt mina nyfunna tulpanlökar och ser redan nu fram emot att få ner dem i jorden och invänta vårens blomning. Jisses så fint det kommer att bli. Undra om jag inte ska ordna mig en liten ny trädgårdsskiss, eller lökplan som John Taylor så hårt förespråkar. Får nog bli så.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.