Trädgård

Utelördag

Vi har ett riktigt utomhusbarn, Elliot ä l s k a r att vara ute. Och varje liten sak han upptäcker är ett äventyr. Vi behöver inte hitta på stordåd, att bara vara ute i trädgården och fixa med ditten och datten räcker alldeles utmärkt. Eller att gå en runda med Alice. Det är äventyr nog för en stor liten kille. Goa unge!

I lördags började vi med en hundpromenad som sedan fortsatte med en vårstädning av trädgården. Eller snarare en påbörjad sådan. Det görs inte på en kvart inte. Men vi räfsade, krattade, plockade, undersökte snödroppar och flyttade fram den lilla trädgårdssoffan på framsidan så att det nu finns en teoretisk möjlighet att ta en kaffe utomhus mot en solvarm husvägg. Det var ju en himla tur det kändes jag eftersom SMHI senare den eftermiddagen varnade för 20 cm nysnö med en klass-2 varning.

Men någon gång kommer ju solen och värmen, det vet vi med säkerhet, och då är det ett par skottkärrelass fyllda av mörka löv, små kvistar och annat trist som vi inte behöver vila ögonen på. Ser verkligen fram emot den här våren i trädgården, tänk att vi ska plantera en syrénhäck, så spännande! Och vad ska vi fylla planteringslådorna med? Den tål att funderas på faktiskt. Kål, det är allt jag vet. Och färre kryddor för vi hann inte använda allt vi odlade förra sommaren. Tips? Jag vill gärna plantera vackra blommor i en eller två lådor, vad brukar ni välja? Astrar?

Bilder från trädgården under tidigare soliga och varma dagar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.