Trädgård

Vårfint trots allt

Gjorde precis det jag hade tänkt igår och gick ut i vårsolen med Juliette efter lunch för att plantera lite vårblommor. Fågelkvitter, vårsol som värmde så att jag fick ta av mig jackan och fingrarna ner i jorden. Det var så skönt!

Juliette grävde nöjt i jorden, fyllde krukorna och tryckte ner små penséer i jorden. Till och med stenröset ute vid brevlådan fick den vissna ljungen utbytt mot penséer och även om det återstår mycket vårstädning blev det så himla fint. Det var ju liksom bara början men det gjorde stor skillnad. Oklart om det var den faktiska skillnaden rent fysiskt eller om skillnaden var mest min egen mentala <3 Det är oviktigt.

När plantorna väl satt i jorden gick vi bort mot komposten i den bortre änden av trädgården och klippte lite videkissar som Juliette sedan fick sticka ner i planteringarna vilket gav lite extra liv till krukorna. Att ha en äldre trädgård som vår är en blessing and a curse på många sätt. Den må ta mycket tid i anspråk men den är också som en skattkista när det gäller sådant här.

Så nu blir jag om möjligt ännu mer glad och tacksam när jag kommer hem och förhoppningsvis även resten av familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.